Nieuws

Woensdag 27 April 2011

Gedeputeerde Wiebe van der Ploeg opent Boer'n Business


Op woensdag 27 april heeft Gedeputeerde Wiebe van der Ploeg Boer'n Business officieel geopend. Hij gaf het startsein aan acht boerenbedrijven uit Nationaal Landschap Middag-Humsterland die gezamenlijk gevarieerde en op maat gesneden arrangementen aanbieden aan het bedrijfsleven.

Bedrijven en andere belangstellenden kunnen vanaf woensdag 27 april een arrangement Boer’n Business boeken in de Hayema Heerd in Oldehove. De boeren van Boer’n Business gaan de zakelijke markt op en laten zien wat ondernemerschap voor hen inhoudt. Dit doen ze door de deelnemers mee te laten draaien in de agrarische sector. Naast meewerken op de boerderij, zijn ook de gesprekken tussen boeren en de 'cursisten' een belangrijk onderdeel van Boer’n Business. De provincie Groningen subsidieert dit project met een maximum bedrag van 48.000 euro. Gedeputeerde Wiebe van der Ploeg mocht woensdag het startschot geven voor Boer'n Business.

De rode draad
Rode draad van Boer'n Business is mensen een realistisch beeld te geven van de agrarische sector en te laten meedraaien. Het programma is vooral bedoeld voor managers, bestuurders, medewerkers en toezichthouders. Het maakt niet uit of een bedrijf honderden medewerkers telt of maar tien. Bedrijven kunnen kiezen uit drie verschillende standaardarrangementen. Nieuwsgierig naar deze arrangementen? Bekijk deze dan op www.boernbusiness.nl

De boerderijen
In totaal doen er acht boerderijen mee aan dit project. De verschillen tussen deze boerderijen zijn groot. Zo zit er een kleine biologische schapenmelkerij tussen, maar ook  een zeer moderne en computergestuurde melkveehouderij en fruitteeltbedrijf, die in de buurt komt van een megastal.

login